Narkotikabrott – vanligt men farligt

Narkotikabrott är ett mycket vanligt förekommande brott i Sverige. Den samlade effekten av droganvändning är mycket stor, både för individen och samhället.

Narkotikabrott är ett av de allra vanligast förekommande brotten i Sverige. Det sker i alla samhällsklasser och yrkesgrupper. Huruvida risken att åka fast för narkotikabrott när det gäller eget bruk är hög eller ej kan låtas vara osagt. Men troligen sker betydligt fler narkotikabrott i Sverige än vad som syns i statistiken från landets domstolar.

Det har nog inte gått någon förbi att många av de händelser som benämns som Stockholms “gängkrig” har en hel del med försäljning av narkotika att göra. Det räcker med att lyssna på ett avsnitt av radioprogrammet P3 Krim så har man fått en ganska klar bild av att det går en rak linje mellan droganvändning i innerstan och gängmord i förorten.

Narkotikabrott – är det verkligen värt det?

Det finns alltså anledning att fundera över om en festkväll verkligen behöver innebära att man gör sig skyldig till ett narkotikabrott. Det rapporteras regelbundet i media om att kokain och cannabis används vid festliga tillfällen hos stora delar av den svenska befolkningen. Vissa menar att droger snart helt konkurrerat ut det traditionella svenska supandet.

Det är klokt att påminna sig själv om riskerna med en lina kokain eller en joint cannabis. Droger påverkar både din kropp och hela samhället i stort på ett negativt sätt. Och det finns alltid en risk att du åker fast – vilket kan få enorma konsekvenser för karriär och privatliv.

Du kan läsa mer om narkotikabrott på denna sida: https://www.narkotikabrott.nu/

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik