Därför bör du söka juridisk hjälp med din pågående entreprenadtvist

En entreprenadtvist är inte alls lätt att reda ut på egen hand. Ofta krävs juridisk specialkompetens för att lösa de knutar som uppstått med hantverkarna.

Hur noggrant du än förbereder dig inför ett renoveringsprojekt eller nybygge kan ingen garantera dig att du inte kommer bli osams med din valda byggentreprenör. Denna typ av tvist kallas entreprenadtvist och är tyvärr relativt vanlig för renoverande husdrömmare.

Det är nämligen inte säkert att dina hantverkare har samma syn på vad som står i kontraktet som du har. Många gånger kan det också handla om rena bedömningsfrågor när man ska avgöra om ett arbete blivit utfört på ett bra sätt eller inte. Du kanske är mycket missnöjd med resultatet, medan snickaren menar att han gjort allt precis enligt god standard.

Entreprenadtvist kan undvikas genom korrekta avtalsformuleringar

Att reda ut en entreprenadtvist på egen hand kan vara svårt. Det är många juridiska paragrafer inblandade som man behöver ha full koll på för att kunna argumentera för sin sak på ett framgångsrikt sätt. Det kan därför vara lämpligt att ta kontakt med en jurist för att få hjälp med att lösa tvisten, oavsett om det går till domstol eller löses utanför en sådan.

Om du vill vara mycket proaktiv kan du faktiskt ta kontakt med en bra jurist redan innan bygget påbörjas. Det kan vara bra att ha en advokat med erfarenhet av entreprenadtvister på sin sida redan när man formulerar avtalet med byggaren. Detta för att formulera kontraktet på ett sätt som täpper till alla eventuella kryphål.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik