Dolda fel i ett gammalt hus kan bli en besvärligt historia

Det finns ofta en hel del dolda fel i gamla hus. Det är på grund av det som det finns en friskrivningsklausul. Det kan rädda en säljare från otaliga bekymmer.

När du är i begrepp att köpa ett hus måste du ta reda på så mycket du kan om dess skick innan du skriver på avtalet. Ett gammalt hus har förmodligen en hel del fel som inte går att upptäcka med blotta ögat. Trots det säljs de om och om igen till stundtals skyhöga priser.

Även om du har gjort en ordentlig besiktning kan huset visa sig ha fel ett tag efter du köpt det. Om inte allt gått rätt till kan det bli långa processer angående vem som har ansvaret. Och det kan handla om fel och brister huset uppvisar åren efter det är inköpt.

Dolda fel i hus kan vara en lång och segdragen procedur

Dolda fel i hus är något som en säljare ansvarar för efter försäljningen gått igenom. Det sträcker sig så långt som till tio år efter köpet. Det innebär att säljaren står för de extra kostnader som köparen kan råka ut för. Men det gäller för nämnda köpare att anmäla ett fel så fort det upptäcks.

Vanligtvis är det som sagt säljarna som står för kalaset men det gäller att du är snabb i vändningarna och uppmärksam på ditt hus. Är det så att säljaren har lagt in en klausul om friskrivning, ligger istället allt som händer med huset på ditt eget ansvar, vad som än händer.

Publicerat den
Kategoriserat som Boende