Ta hjälp av expert på familjerätt

Det finns flera tillfällen i livet när man kan behöva hjälp med familjerätt. Det kan handla om bodelning , umgängesrätt eller att få hjälp vid adoption.

Det var en spännande tid för paret Erik och Anna som länge planerat för att utöka sin familj. De hade länge försökt att få egna barn. Av olika anledningar visade det sig vara en omöjlighet. Båda var förkrossade och kände att hela världen var emot dem. Vilket givetvis inte var sant. Men det är alltid svårt att nekas det man önskar allra mest. Ett barn att värna om och se växa upp.

Efter att de provat olika behandlingar på dyra kliniker hade de gett upp. Det var alltför tufft både känslomässigt och fysiskt och deras förhållande började att knaka i fogarna ganska snabbt. Innan separationen blev ett faktum fick de veta att det fanns hjälp att få. Kunde de inte själva få barn tillsammans fanns det fortfarande möjlighet att adoptera ett barn från ett annat land.

Familjerätt en knuff i rätt riktning

Som med mycket annat fanns det en hel del krav som måste uppfyllas. Med tanke på att de försökt länge och de blev äldre minskade tidsfönstret för att få adoptera. Nu var goda råd dyra och de var tvungna att göra allt enligt konstens alla regler. Inget fick gå fel under processen för att få ett eget barn.

Så kom räddningen. Då de var oroliga för att göra fel i adoptionsprocessen skaffade de sig en advokat som var speciellt inriktad på familjerätt. De hade tidigare trott att dessa endast hade hand om vårdnadstvister. Lyckligtvis hade de fel. Dessa advokater kunde rådgiva och se till att alla papper fylls i korrekt när en adoption skulle genomföras. Men advokaten vid sin sida fanns en god möjlighet att drömmen skulle bli verklighet.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: advokatnovum.se

Publicerat den
Kategoriserat som Familj